De praktijk staat ten alle tijden paraat om klanten te begeleiden tijdens de aan- en verkoop van hun paard. In het kader van de aankoop zullen we u proberen te helpen, door de gepaste onderzoeken voor te stellen en uit te voeren, zodat u met een gerust hart uw paard kunt aanschaffen. Net zozeer indien u uw paard wil verkopen. Wij maken alles voor u klaar zodat wanneer u een gepaste koper vindt, of hebt gevonden, u onmiddelijk de gepaste keuringsattesten bij de hand hebt.

Mogelijke onderzoeken die relevant kunnen zijn:

  • Bloedonderzoek: Lever, nieren, ...
  • Beoordeling van het exterieur: Hoornkwaliteit van de hoef, littekens, ...
  • Klinisch onderzoek: Draven op de harde bodem, overgangen op de zachte bodem, ...
  • Onderzoek van het genitaalstelsel: Echografisch onderzoek van de eierstokken, ...
  • Endoscopisch onderzoek: Stembanden, trachea, ...
  • Röntgenologisch onderzoek: Erfelijke aandoeningen, gezwollen gewrichten, ...
  • ...

Alles is bespreekbaar en valt naar uw persoonlijke wensen af te stellen.

 

Desktop3450311

Desktop3880302

Desktop3450312

Desktop3450315Desktop4430302Desktop4430103

kont
Voor de diergeneeskundige hulp van uw paard komen wij tot bij u aan huis. U mag ons geheel vrijblijvend bellen en indien u een afspraak wil maken proberen wij ons steeds zo flexiebel mogelijk op te stellen.
sarcoid
Normaal gezien zijn wij op de baan goed voorzien van standaard producten zoals ontwormingstubes, vaccinaties griep en rhino, ... Maar het loont om opvoorhand duidelijk te maken wat er exact moet gebeuren. Zo kunnen wij onszelf goed bevoorraden en voldoende tijd voor het onderzoek van uw paard inplannen.
 Probeer steeds om tijdens de afspraak het paspoort van het paard bij u te hebben!
luxatieEchter voor sommige orthopedische gevallen waarbij nader onderzoek is vereist om een correcte diagnose te bekomen, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van lokale anesthesieën, kan het handiger zijn om het paard naar de praktijk te laten komen. Het röntgenologisch onderzoek (Rx-opnames) kan zowel op de baan als in de praktijk gebeuren.
 Wilt u uw hengst laten castreren? Wilt u de tanden van uw paard laten controleren? Wilt u uw veulen laten chippen? Staat uw paard mank? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Als uw paard ziek is, komen wij diezelfde dag nog langs. En in het geval van een urgentie proberen wij steeds, naargelang de mogelijkheden, om u binnen het uur verder te helpen.